Landjuweel 2020

De Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde Essen heeft in het weekend van 27 en 28 juni 2015 het 18de Landjuweel, ingericht door de Sint-Jorisgilde te Nieuwmoer, gewonnen. Door deze prestatie is de gilde ‘Houder van het 18de Landjuweel uitgereikt door de Hoge Gilderaad der Kempen voor de periode juli 2015 t/m juni 2020′. De gilde is dan verantwoordelijk voor de organisatie van het 19de Landjuweel op 27 en 28 juni 2020 te Essen.

Meer info aangaande een Landjuweel vindt u hier.


Locatiegegevens: 2910 Essen

  • Feestterrein: Schildershof, Kerkhofweg 14
  • Parochiekerk: Sint-Antoniuskerk, Sint-Antoniusplein
  • Parochiecentrum: Kerkstraat 62

Het programmaoverzicht van het Landjuweel

DagTijdOmschrijving
Vrijdag 26 juni??:??Concert door de harmonieën Koninklijke Harmonie de Verenigde Statievrienden en Harmonie Essentia.
Zaterdag 27 juni13:30Aanvang van de schietwedstrijden voor alle wapens: buks, handboog, kleine kruisboog, Sint-Jansboog en voetboog.
Zondag 28 juni09:30Eucharistieviering/gildemis in de parochiekerk Sint-Antonius.
11:00Academische zitting met aansluitend een receptie in het Parochiecentrum (voor genodigden).
12:00Gildemaal in het Parochiecentrum.
13:30Optocht 'Schoon Inkomen' met deelname van een groot aantal gilden. De stoet wordt opgesteld op het feestterrein en gaat doorheen de volgende straten: Kerkhofweg, Kerkstraat, Sint-Antoniusstraat, Stationsstraat, Spoorwegstraat, Kerkstraat, Kerkhofweg richting feestterrein. Aan alle bewoners in deze straten, feest met ons mee: haal de Belgische vlag of om het even welke kleurrijke vlag te voorschijn, kom naar buiten, ... en geniet met ons mee!
14:30Aanvang van de verschillende wedstrijden: dansen, vendelen en roffelen.
??:??Het opperkoningsschieten voor de verschillende wapens.
??:??Proclamatie van de behaalde resultaten door de gilden bij de verschillende wedstrijden.
??:??Ontspanning en amusement tot … . Iedereen is van harte welkom. Vertel ons uw ervaringen van deze dagen. Sluit de dag met ons af.
De Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde Essen nodigt iedereen uit. U bent van harte welkom. Echter, deelnemen aan een aantal officiële activiteiten kan niet. U kan volop kennis maken, proeven en genieten van het gildeleven in de Kempen. Er is voldoende keuze en voorraad aan eten en drank om de innerlijke mens aan te sterken.

Meer informatie komt met de tijd beschikbaar!


Publicaties in diverse kranten (Meer …)


Toont u belangstelling voor onze gilde of wenst u meer informatie te ontvangen, neem dan vrijblijvend contact op met het gilde, hetzij via de ‘Contact’-pagina, hetzij met een gildelid uit het dagelijks bestuur. Aarzel niet en neem de stap. U bent van harte welkom.