Antiek- en rommelmarkt

De gilde organiseert jaarlijks in het najaar (november) een antiek- en rommelmarkt.

Er worden telkens +/- 150 loten samengesteld. Een lot bestaat uit één of meerdere samengevoegde voorwerpen. Bij binnenkomst wordt u een overzicht van de samengestelde loten aangeboden aan de prijs van 0,50 euro. Dit is voor u een handige leidraad bij het bezichtigen en het beoordelen van de verschillende loten. De loten worden per opbod verkocht. De opbrengst van een antiek- en rommelmarkt wordt volledig aangewend voor de dagelijkse werking van de gilde.

Tijdens een antiek- en rommelmarkt kan u de samengestelde loten vooraf bekijken tussen 12:00 en 13:15. De verkoop per opbod start stipt om 13:30 en eindigt meestal rond 16:30. Tussentijds kan u een hapje of een drankje nuttigen!

Bent u van plan om eerstdaags uw zolder of welke ruimte dan ook op te ruimen en u weet niet goed waar naartoe met het verzamelde materiaal, denk dan even aan de gilde. Contacteer vrijblijvend de gilde, hetzij via de ‘Contact’-pagina hetzij met een gildelid uit het dagelijks bestuur.

Onderstaande afbeeldingen geven u een overzicht van wat u de gilde kan aanreiken en wat er aangeboden wordt tijdens een antiek- en rommelmarkt.

De loten worden samengesteld uit allerlei oud en nieuw …

  • Huisgerief: klein meubilair, lampenkappen, lusters, klokken, schilderijen, pentekeningen, wandtapijten, radio’s, TV’s, stereoketens, vazen, glaswerk, …
  • Tuingerief: werktuigen, bloempotten, ornamenten, …
  • Keukengerief: serviezen, soepterrines, keukenapparatuur, …
  • Ontspanning: boeken, LP’s, CD’s, DVD’s, fotoapparatuur, fietsen, muziekinstrumenten, timmermateriaal, …
  • Diversen: kaders, heiligenbeelden, kruisbeelden, postuurkes, kinderspeelgoed, prullaria, hebbedingen, …