500 jaar KSSGE: Feestweekend

De Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde Essen richtte op 16 en 17 juni 2018 een feestweekend in n.a.v. het 500 jaar bestaan van het gilde. De Hovingen van de Oude Pastorij was dan ‘The place to be’. Dit feestweekend was voor iedereen toegankelijk: alle Essenaren, verenigingen, diverse gilden werden hierbij uitgenodigd. Belangstellenden en sympathisanten waren uiteraard ook van harte welkom.

Had u geen tijd? Was u het vergeten? Of was het u totaal ontgaan? Geen nood, u kan in alle rust een aantal sfeerbeelden bekijken en beleven!

Bekijk onderstaande foto’s:

  • Zaterdag 16 juni 2018 – Bekijk
  • Zondag 17 juni 2018 – Bekijk
  • Zondag 17 juni 2018: foto’s gemaakt door Jan Moortgat (Hoofdman Den Crans A’pen) – Bekijk
  • Onthulling van het bronzen gildebeeld – Bekijk
  • Sfeerbeelden op Noordernieuws – Bekijk

U kan ook nog steeds terugkijken naar de andere festiviteiten in dit jubileumjaar:


Wat was er allemaal te doen?

Zaterdag 16 juni 2018 (Ontspanning):
TijdOmschrijving
14:00Vlaamse kermis voor jong en oud. Voor de uitwerking en ondersteuning wordt er samengewerkt met Volksspelen Horendonk. De allerjongsten vinden hun geluk en plezier op een paar springkastelen. En iedereen kan met de handboog een schot doen richting de liggende wip.
Tevens worden de vlaggen, eigenhandig gemaakt door scholieren van alle lagere scholen in Essen, tentoongesteld.
19:30Muziekproject ‘Troubleyn, Diamondsongs & Seagulls’. Zanger Dieter Troubleyn brengt songs van Neil Diamond en zijn muziek voor de film ‘Jonathan Livingston Seagull’. De arrangementen zijn van de hand van Steven Mintjes. Steven begeleidt Dieter op de piano. Dit project wordt muzikaal ondersteund door de muzikanten van de Koninklijke Harmonie de Verenigde Statievrienden en Harmonie Essentia (totaal 70 muzikanten). Simultaan wordt een film getoond op een groot beeldscherm. De film is door Dieter eigenhandig samengesteld. De dirigent, de muzikanten en de filmoperator dienen dus echt goed op elkaar afgesteld te zijn. Iedereen is van harte welkom en de inkom is gratis! Bij regenweer wordt dit project uitgevoerd in de Heuvelhal (gelegen naast het gemeentehuis).
22:00Bal populair met Musik Express Live Band uit Essen.
??:??Afsluiting
Er is voldoende keuze aan eten en drank om de innerlijke mens aan te sterken: frituur en snacks, pannenkoeken en diverse dranken.
Zondag 17 juni 2018 (Officieel):
TijdOmschrijving
10:00Misviering in de O.-L.-Vrouw Geboorte kerk in Essen-Centrum. De misviering wordt voorgegaan door drie Eerwaarde Heren van de Abdij van Tongerlo, met name Jeroen De Cuyper (abt van de Abdij), Michiel Meeusen en Kees van Heijst. Zij worden bijgestaan door Eerwaarde Heer Stan Dries en door diaken en gildelid Leo van Gink. Het zangkoor Ericantat uit Essen-Heikant zorgt voor het opluisteren van de eucharistieviering.
11:30Academische zitting met aansluitend een receptie in de Heuvelhal (voor genodigden).
13:30Optocht doorheen het centrum van Essen met tal van gilden en verenigingen. De stoet wordt opgesteld op de parking voor de Heuvelhal en gaat doorheen de volgende straten: Nieuwstraat, Hofstraat, Burgemeester Kennisstraat, Stationsstraat, Nieuwstraat, Dreef, Essendonk richting feestterrein op de Oude Pastorij. Aan alle bewoners in deze straten, feest met ons mee: haal de Belgische vlag of om het even welke kleurrijke vlag te voorschijn, kom naar buiten, ... en geniet er van!
Onthulling van het bronzen gildebeeld. (Bekijk …)
15:00Zomerterras. Animatie en muzikale omlijsting door de Koninklijke Accordeonvereniging Hoger Streven, Dofkapel, de Essener Muzikanten en de Elkerlyck Speellieden (Berkel Enschot NL). Tussendoor worden er gildedansen uitgevoerd.
??:??Afsluiting
Er is voldoende keuze aan eten en drank om de innerlijke mens aan te sterken: frituur en snacks, pannenkoeken en diverse dranken.

Adressen informatie:

  • O.-L.-Vrouw Geboorte kerk: Essen-Centrum
  • Heuvelhal: Kapelstraat 7, 2910 Essen
  • Oude Pastorij: Essendonk 3, 2910 Essen

Informatie aangaande de andere festiviteiten in dit jubileumjaar:


Toont u belangstelling voor onze gilde of wenst u meer informatie te ontvangen, neem dan vrijblijvend contact op met het gilde, hetzij via de ‘Contact’-pagina, hetzij met een gildelid uit het dagelijks bestuur. Aarzel niet en neem de stap. U bent van harte welkom.