Landjuweel 2022

Aanvankelijk zou het landjuweel doorgaan in 2020. Omwille van het Corona virus (Covid-19) is dit landjuweel afgelast en uitgesteld. Het zal nu doorgaan in het weekend van 25 en 26 juni 2022. Het hoeft echter geen belemmering te zijn om u te informeren naar het ontstaan, de evolutie en de inhoud van een landjuweel. Meer info aangaande het Landjuweel vindt u hier.

De Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde Essen heeft in het weekend van 27 en 28 juni 2015 het 18de Landjuweel, ingericht door de Sint-Jorisgilde te Nieuwmoer, gewonnen.

Na akkoordverklaring bij de overhandiging van het landjuweeltrofee is het gilde ‘Houder van het 18de Landjuweel uitgereikt door de Hoge Gilderaad der Kempen voor de periode juli 2015 t/m juni 2020′. De gilde is dan verantwoordelijk voor de organisatie van het 19de Landjuweel op 25 en 26 juni 2022 te Essen.

Hoofdman Alfons Van Thillo (Essen, midden) ontvangt het landjuweeltrofee uit handen van hoofdman Gaston Mertens (Nieuwmoer, rechts) onder toezicht van opperhoofdman Harry Vanderhenst (HGK, links).

Ook in 1931 en in 2000 werd het Landjuweel ingericht te Essen.


Locatiegegevens: 2910 Essen

  • Feestterrein: Schildershof, Kerkhofweg 14
  • Parochiekerk: Sint-Antoniuskerk, Sint-Antoniusplein
  • Parochiecentrum: Kerkstraat 62

Het programmaoverzicht van het Landjuweel

DagTijdOmschrijving
Het programma dient nog verder op punt gesteld te worden.

De Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde Essen nodigt iedereen uit. U bent van harte welkom. Echter, deelnemen aan een aantal officiële activiteiten kan niet. U kan volop kennis maken, proeven en genieten van het gildeleven in de Kempen. Er is voldoende keuze en voorraad aan eten en drank om de innerlijke mens aan te sterken.

Meer informatie komt met de tijd beschikbaar!


Publicaties in diverse kranten (Meer …)


Toont u belangstelling voor onze gilde of wenst u meer informatie te ontvangen, neem dan vrijblijvend contact op met het gilde, hetzij via de ‘Contact’-pagina, hetzij met een gildelid uit het dagelijks bestuur. Aarzel niet en neem de stap. U bent van harte welkom.