2017-1214 Persbericht 50ste Burgemeesterfeest

Burgemeestersfeest comité Essen

PERSBERICHT

50ste BURGEMEESTERSFEEST

Uitreiking van de cheques – 14 december 2017

Het Burgemeestersfeest van 7 oktober jl. was een heel groot succes. Omdat het de 50ste editie betrof, werden nog eens alle registers uit de kast gehaaid met een programma dat heel de dag vulde, met tal van activiteiten voor iedereen!

De opbrengst is navenant! De voorbije twintig jaar is er voor ruim € 120.000 uitgekeerd aan verenigingen voor jongeren, ouderen, cultuur, mensen met een beperking, enz. En daar doen we nu een pak bij.

De opbrengst voor 2017 gaat naar volgende goede doelen:

 

De KLJ van Hoek ijvert al jaren voor een nieuw lokaal. Na jaren sparen, Waaifeesten organiseren en zoeken naar een geschikte locatie, is er nu uitzicht op een nieuw lokaal in de Verbindingsstraat. Bouwen kost echter geld. Voor KLJ Hoek zal € 2500 worden uitgetrokken!

De Sint-Sebastiaansgilde is de nestor onder de Essense verenigingen. De Gilde is opgericht in 1518, en wordt dus 500 jaar! In juni 2018 zal dit uitgebreid gevierd worden, met onder andere een optocht, een tentoonstelling en een onthulling van een kunstwerk. De Sint-Sebastiaansgilde krijgt van het Burgemeestersfeest € 2000.

Bij de Essense voetbalverenigingen KSV Wildert, Excelsior Essen, KFC Horendonk en Olympic Essen zijn honderden voetballers, van jong tot oud, aangesloten. Wekelijks komen er honderden mensen kijken naar tientallen wedstrijden. Helaas horen we nogal eens over hartproblemen tijdens een match, zelfs bij jonge voetballertjes. Een Automatische Hartdefibrillator (AED) kan levens redden! Daarom sponsoren wij voor elk van de clubs een AED, oftewel een sponsoring van 4 x € 1461 = € 5844.

En nog meer veiligheid. Maar liefst 1321 Essense lagere schoolkinderen gaan in Essen elke dag naar school. Dikwijls met de fiets. Zeker in de donkere maanden is het belangrijk dat zij goed gezien worden. Omdat een fietslicht nogal eens kapot gaat, heeft het Comité Burgemeestersfeest voor alle lagere schoolkinderen een depannage fietslichtje gekocht. Deze zullen via de scholen verdeeld worden. Een uitgave van € 2642.

DiAwareness is een Essense vereniging die zich inzet voor ouders van kinderen met diabetes type 1. De vereniging werkt aan bewustwording en bekend maken van de uitdagingen waarmee de ouders en kinderen geconfronteerd worden, en zamelt geld in voor wetenschappelijk onderzoek. Aan DiAwareness zal € 1000 worden overgemaakt.

De Vlotter is ongeveer 1,5 jaar geleden opgericht, maar is ondertussen in Essen goed ingeburgerd. Een heel aantal mensen met een beperking vinden in De Vlotter, in de Nieuwstraat, een zinvolle dagbesteding. Dikwijls in samenwerking met initiatieven vlakbij. De Vlotter kan altijd wat gebruiken: huishoudtoestellen, een lamp, bijzettafeltjes, enz. De facturen daarvoor gaan we vanuit het Comité Burgemeestersfeest betalen. We trekken er ongeveer € 1500 voor uit.

Dat geeft een totaal van € 15.486!

Voor meer informatie:

Gaston Van Tichelt, burgemeester

burgemeester@essen.be

0478/52.20.76

Dirk Nelen,  Voorzitter, Oude Baan 226, (0475) 23.58.17

Gaston Van Tichelt, Burgemeester, Kalmthoutsesteenweg 193, (0478) 52.20.76